Οι σκέψεις μου είναι σαν το νερό που κυλά , όπως και ένα ποτάμι.Συναντούν δίαφορα τοπία,πολλά εμπόδια και κάπου καταλήγουν.Καμία φορά κάποιοι προσπαθούν να τις 'μολύνουν' μα τελικά συνεχίζουν να κυλούν καθαρές μέσα στο μυαλό μου.Κάποια δείγματα απο αυτές είναι εδώ γραμμένες.Σας προσκαλώ να τις ''πιείτε'' οπως θα πίνατε ένα ποτήρι νερό.Άλλωστε νομίζω πως είναι πόσιμες...:-)

Το cd της εβδομάδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τι θα γίνει σε αυτό τον τόπο...?


Φίλοι μου και μη, όλοι μας ζούμε αυτές τις μέρες μια απίστευτη αγωνία...Οι περισσότεροι δεν είναι καλά ψυχολογικά και δεν ξέρουν τον πραγματικό λόγο.. όλοι δέχονται οικονομικές πιέσεις και αυτό δεν έχει τέλος...Και σιγά να μη είχε...Αφού αυτό δεν συμφέρει κυβερνητικούς, τροοικανούς και μεγαλοεπενδυτές..Και λόγος είναι απλός..Κουμαντάρουν μέσω της ψυχολογίας το χρήμα, και ανεβοκατεβάζουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες όπως τους βολεύει.. όμως όλο αυτό θα πρέπει να πάρει ένα τέλος...Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν το τρόπο..και πολλοί λιγότεροι αυτοί που θα τον υποστηρίξουν
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...Το κακό ξεκίνησε από τον νεοπλουτισμό και την ασχετοσύνη του κόσμου...Όλοι θέλησαν να γίνουν επιχειρηματίες χωρίς να δουλεύουν οι ίδιοι. όλοι θέλησαν να κάνουν δική τους επιχείρηση χωρίς να υπάρχει ένα επιχειρηματικό πλάνο στο 90 % αυτών. όλοι κοίταξαν να κάνουν περιουσία μέσω των ενοικίων μέσα από τα ''κοτέτσια'' που είχαν. Βέβαια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό κανένας από τους κυβερνητικούς (Έλληνες & Ευρωπαίους ) δεν βρέθηκε για να το σταματήσει. Αλλά πέρα από αυτό ας μην βγάζουμε και την ουρά μας απέξω πέρα από το πόσο λίγο ή πολύ φταίμε...Τα αποτελέσματα τα βλέπετε...Το ένα μαγαζί μετά το άλλο να κλείνει...Για το δημόσιο δεν θα κάνω καμία αναφορά γιατί όλοι μας ξέρουμε την αλήθεια. Οπότε αν θεωρήσουμε ότι έχουμε 2 κάστρα αυτό των ιδιωτών και αυτό των δημοσίου βλέπουμε ότι ήταν και τα δύο αθωράκιστα..Αποτέλεσμα?όλα προς τα κάτω..Και πάμε τώρα στην λύση..
Φίλοι μου είναι ευνόητο ακόμη και για τον πιο χαζό σε αυτό τον πλανήτη ότι για να στρώσουν τα πράγματα αν δεν γίνει μια έκρηξη δεν πρόκειται να στρώσουν...Και έκρηξη = χρεοκοπία.
Πολλοί πιστεύουν ότι σκοπός της τρόικας είναι να μας τα πάρουν όλα...Πιστέψτε με..είναι λάθος..Σκοπός τους είναι να μην μολυνθούν και αρρωστήσουν οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου κυρίως σε ιδιωτικό επίπεδο!(όσοι είναι γνώστες ξέρουν τι σημαίνει ενεργοποίηση των CDS _Και αυτό για να τα αποφύγουν είναι απλό. Δεν θέλουν μία ανακοινώσιμη χρεωκοπία αλλά μία ελεγχόμενη.όσα βλέπουμε κάθε μέρα όπως καθυστερήσεις καταβολής δόσεων δανείου προς το κράτος καθώς και επιβολή φόρων και τελών βασίζεται πάνω σε αυτό το σχέδιο. Άρα που καταλήγουμε? Στο ότι έχουμε χρεοκοπήσει.Μην αναχώνεστε όμως τόσο στην ιδέα...Άλλωστε η ιστορία λέει ότι κάθε παρακμή έχει και μια ακμή ή αλλιώς ότι κατεβαίνει ανεβαίνει..Το θέμα όμως είναι ο τρόπος.
Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάθε φορά που γίνεται μια απεργία και μια φασαρία πολλοί από τους έξυπνους πολιτικούς-κυβερνητικούς χαίρονται. Γιατί αυτό που θέλουν είναι τόσο απλό. Μια οικουμενική κυβέρνηση. Καιλόγος που δεν έγινε άμεσα αυτό ήταν για να δοκιμαστεί πρώτα το σχέδιο ότι πάει προς χρεωκοπία και μετά να γίνει σωστά και κλιμακωτά. Γιατί για φανταστείτε να έβγαινε κάποιος πολιτικός που να το παίζει παλικάρι και να ανακοίνωνε χρεωκοπία τι θα γινόταν την άλλη μέρα στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ελλάδας με επίκεντρο την Ευρώπη!!
Επομένως τώρα που έχουν πάρει τα πράγματα τον δρόμο τους κρατήστε την ψυχραιμία σας, μην πανικοβάλλεστε, σφίξτε τα δόντια σας και παρακολουθήστε..
Τις προσεχείς μέρες-μήνες πιθανόν θα κηρυχτούν εκλογές. Ότι και να γίνει θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει ''οικουμενική'' κυβέρνηση και αυτό είναι πονοκέφαλος φυσικά για τους κυβερνώντες γιατί είναι δύσκολος ο τρόπος (βλέπετε με απλή πρόταση δεν έγινε δεκτό στο παρελθόν). Όταν γίνει αυτό θα αρχίσουν και άλλα ακόμη σκληρότερα μέτρα...Στόχος τους είναι να γίνει μείωση των εισοδημάτων !!!!Αυτό θα το πετύχουν με πραγματική μείωση μισθών, αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, και σκληρούς φόρους.Όταν το φτάσουν εκεί, τότε θα είναι έτοιμα όλα να γίνει και η χρεωκοπία ή αλλιώς κούρεμα όπως λένε...(Πόσο λίγο ή πολύ ,ακέραια ή κλιμακωτά αυτό θα το δούμε). Ποιος θα την πληρώσει την νύφη?Οι τράπεζες...Και πως θα το αντέξουν?με συγχωνεύσεις και χρήμα από τις δυνατές οικονομίες των κρατών. Μόλις γίνουν αυτά θα έχουμε πετύχει κάτι...
1.Θα μπορεί το δημόσιο χρέος να είναι βιώσιμο
2.Η απίστευτη ξεφτίλα στις τιμές θα δημιουργήσει απίστευτες ευκαιρίες επενδύσεων από πλευράς ξένων επενδυτών
3.Ίσως να μπορούμε να ονειρευτούμε ξανά!
Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να χρεοκοπήσουμε. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χαθούν οπωσδήποτε καταθέσεις κτλ.).
Επομένως αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας μας είναι να προετοιμάζετε
Περιορίστε τα έξοδα σας!Και για να γίνει αυτό περιορίστε τις ανάγκες σας. Κινητά, αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια ακριβά ρούχα και κυρίως το απαραίτητο φαγητό!!!(γιατί στην Ελλάδα το 80% των Ελλήνων ψωνίζει τα 3πλασια απ ότι χρειάζεται με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια...)
Φροντίστε λοιπόν τα έξοδά σας να είναι 2 φορές κάτω από τα έσοδα. Ξέρω είναι δύσκολο. Αλλά θα το πω απλά! Κόψτε το σβέρκο σας για να γίνει! Πάντα υπάρχει λύση Ο καθένας μας ξέρει.(άλλοι συγκατοικούν άλλοι αλλάζουν τόπο, πουλάνε το αυτοκίνητο, κόβουν το τσιγάρο κτλ)
Όταν περιοριστούν λοιπόν οι ανάγκες μας τότε θα είμαστε έτοιμοι να ''υποδεχτούμε'' την χρεοκοπία. Αυτό θα κρατήσει από 6 -1 χρόνο..Έπειτα θα υπάρξει μια ηρεμία για μια περίοδο 6-1 έτους και έπειτα θα υπάρξει μια ανοδική πορεία της δημόσιας αλλά και ''ιδιωτικής'' οικονομίας που θα τρίβουμε τα μάτια μας!!!
Επομένως τι χρειαζόμαστε??
1.Πίστη στον Θεό για να μας το ανταποδίδει με υπομονή και κυρίως υγεία
2.Σχέδιο διατήρησης της προσωπικής μας οικονομικής ύπαρξης μας σε αυτό τον τόπο.
Αυτό που εγώ εύχομαι να αποκομίσουμε από αυτή την κρίση είναι να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι μέσα μας και να πάψουμε να πιστεύουμε στα υλικά αγαθά. Γιατί αυτό που διδασκόμαστε καθημερινά είναι ότι η ύλη είναι ύλη και δεν μας ανήκει!είναι δανική μας δίδεται μας ζητείτε ανά πάσα στιγμή να την επιστρέψουμε!Αυτό που δεν μπορεί κανείς να μας πάρει είναι η καλοσύνη και η ανθρωπιά!
Επομένως αγαπήστε και αγαπηθείτε...Όλα τα άλλα έχουν πάρει τον δρόμο τους και θα γίνουν. Μην αναλώνεστε με τα λεφτά..Θα μας τα πάρουν, και θα μας τα ξαναδώσουν, και θα μας τα ξαναπάρουν....και ξανά..Έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα συνεχίσει να γίνεται....
Εσείς τι σκοπεύετε λοιπόν να κάνετε?Να ''ζήσετε'' η να σας ''πεθάνουν'' τα σχέδια τους?

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Αγαπητέ μου, αυτό που θα κάνω είναι να περιμένω, δεν θα χαλάσω την ψυχολογία μου για κανένα.. θέλω να είμαι καλά, δεν μπορώ άλλο να κλαίγομαι, σταμάτησα να σκέφτομαι τα χειρότερα και αποκλείω κάθε εξωτερική ψυχοφθόρα πληροφορία.. ότι έρθει.. αν όμως ζητήσουν την βοήθειά μου.. θα βοηθήσω.. αυτό..
Είσαι καλά;

Alexandros είπε...

Πολύ σωστά τα ακούω...Μια χαρά είμαι φίλε μου...

Hfaistiwnas είπε...

Δεν έχεις μέιλ;

Ξενικός είπε...

καλά τα υλικά αγαθά - η ελληνική κοινωνία όμως το παράκανε, έγινε Σίβαρις... κι όλοι μας ξέρουμε ποιά ήταν η τύχη αυτής της πόλης.

Οι καταληκτικές παράγραφοι της ανάρτησης δείχνουν το δρόμο. Με καλοσύνη κι ανθρωπιά, κανένας δεν χάνει, κανένας δεν δυστυχεί...

Ξενικός

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Θα συμφωνούσε με όλα, αλλά... το θεό, τον όποιο θεό, τί τον ανακατεύεις;
Καρτερία για γήινα χτυπήματα της μοίρας, ναί, αλλά όχι να περιμένουμε από τη μεταφυσική να μας δίνει υγεία...
Ξενούδης
(xenoudis.blogspot.com)

Alexandros είπε...

@xenoudis

Όλα έχουν τον ρόλο τους.Και αφού κατά την άποψη μου ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ένα γήινο πλάσμα ή τέλος πάντων δεν είναι μόνο ύλη, ναι να περιμένουμε και από τον Θεό.Φυσικά θεός δεν είναι απλά μεταφυσική, είναι κάτι πολύ πιο απλό και Ισχυρό..:)